lauantai 28. huhtikuuta 2012

Suklaakakku

Sain tämän ohjeen n.14vuotta sitten vanhalta mummolta, joka teki tätä viimeisillä voimillaankin. Ja kakku on mun suosikki ollut siitä asti . Kovasti muutkin ovat pitäneet ja lapset eritoten. Ns.tavalliset kuivakakut ei kaffipöyrästä taharo karota, mutta tämä meinaa loppua kesken =))! Se mummo teki pinnasta sileän ja kookoshiutaleita päälle. Tämä kakku lähtöö pikkusiskon poijaan nimenantojuhlaan huamiseksi. Toivottavasti riittää vai ottasinko toisenki mukaha, laitoin sen kyllä jo pakkaseen.

Suklaakakku

200g voita
3 3/4 dl sokeria
3 munaa
5dl vehnäjauhoja
1/4tl soodaa
3/4tl suolaa
1-3tl kanelia (maun mukaan)
1tl vaniljasokeria
1rkl kaakaota
1dl kermaa 
1dl maitoa

Voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen kanssa vuorotellen.

Kuorrute:

6rkl voita
1 keltuainen
n 4-5dl tomusokeria
2rkl kaakaota
1,5tl kanelia
1,5rkl kuumaa vahvaa kahvia

Sekoitin kaikki yhtäaikaa, vaikka ohje sanoi järjestyksen ja hyvä tuli. Tomusokeria ei kantsi kaikkea heti laittaa..lisää sitten lopussa, jos näyttää liian lievältä.

 Krookukset heräillyt, viime viikolla torstaina taisin olla pihalla rapsuttelemas istutuksia ja enhänny tokikaa muistanu mitä olin pukkinu multaan syksyllä...ja tämähä komistus oli iloone ylläri...kukka on oranssinkeltainen, tässä näyttää vaan keltaiselta.
 Raparperi pukkaa varahi ittensä ulukoilimaa, on nii lämpösellä paikkaa seinä viäres.
Helmihyasintti..oisko? Ku näi yhtäkkiä ajattelisin..ekäku ei ookkaa...joku lilja..pitäskö käyrä vilasees netistä nimi...ootas....SINILILJA. Saanu kans yhyreltä mummalta, jonka pihamaalla ne rehotti valtoimenaan keväällä. Ihana näky!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti